Ord på kors och tvärs!

Hjärngympa, tidsfördriv och nöje i ett
alfapetbrickor trä
Om Klurik Press

Ett inrutat liv sedan 1974.

Klurik Press är ett litet familjeföretag har funnits sedan 1988 , men man kan säga att vår ”kryssningsresa” började redan för femtio år sedan.
Året var 1974 då Göran Erlandsson en dag plötsligt blev ombedd att hoppa in som vikarie för den ordinarie korsordsmakaren i Hemmets veckotidning. Det var förstås lite av en utmaning med så kort varsel, men både läsarna och tidningsledningen var mycket nöjda med resultatet – och därefter blev det allt fler beställningar på Görans kryss. Fjorton år senare grundade han Klurik Pressalster, som sedermera blev Klurik Press AB.
I mitten av 1990-talet fanns det utrymme för fler skapande händer i familjeföretaget, och sedan dess är även jag – Görans dotter Anna – korsordsmakare på heltid.
Vår största kund genom åren har varit Allers förlag, där våra korsord publicerats i Allas och Hemmets veckotidning under många år. Till exempel levererade Göran ”Stora krysset” (mittuppslaget i tidningen) varenda vecka i nästan fyrtio år.
Vi skapar också korsord till diverse reklambyråer, till personaltidningar i olika företag, föreningsblad, lokala månadstidningar som delas ut till hushållen, till korsordsbilagor i dagstidningar ... listan kan göras lång.
Vartenda korsord vi gör är specialbeställt av kunden och därför helt unikt. Och framför allt: vi gör korsorden för hand – inte med hjälp av datorprogram med färdiga ordlistor.

Vi är kreativa

Vi är pålitliga

Vi är snabba

Vi har lång erfarenhet

0
+
Antal tillverkade korsord
0
År i branschen
0
+
Förbrukade blyertspennor
0
+
Ifyllda rutor

Har du egna kryssidéer?

Genom åren har vi skapat korsord i alla möjliga och nästan omöjliga format. Välkommen med dina tankar och förslag!