Skriv ut

Om KLURIK PRESS AB

 

KLURIK PRESS AB bildades 1988. Före detta hade kryssmakeriet bedrivits på privat basis av mig, Göran Erlandsson, allmänintresserad autodidakt, som redan 1974 gjorde mitt första publicerade korsord.Under åren som gått har jag konstruerat cirka 25.000 korsord, rebusar och tävlingar. Kryss av allehanda slag och med olika svårighetsgrader har förfärdigats, men jag måste säga att de jag helst konstruerar är kryss som så många som möjligt kan lösa med lite huvudbry. Kalla det IKEA-filosofi; det ska vara lite problem att få ihop dem, men till slut, när de är färdiglösta, kan man känna sig tillfreds. Humor är också en viktig ingrediens i ett bra korsord och när man fått till en lite klurig ordvändning, uppstår en lätt euforisk känsla! Namnet "KLURIK" betyder faktiskt "rik på klurigheter".

 Sedan mitten på 90-talet består KLURIKS "skapargäng" också av dotter Anna Erlandsson, korsordkonstruktör även hon, men också översättare och korrekturläsare. Det sistnämnda kan mycket väl gå ut över faderns alster ibland. Fast det är väl ändå ett styrkebesked? Med Anna har det även kommit in lite "akademiskt" tänk i bolaget.

Vi omger oss med duktiga illustratörer och har kontakt med bildbyråer. Även prismässigt klarar vi ett noggrant studium bra. Testa gärna! Under rubriken KRYSS kan du se några exempel på korsord som både Göran och Anna producerat. Välkommen dit och välkommen att kontakta oss!

VI GÖR VANLIGA KRYSS FÖR VÄNLIGA MÄNSKOR ELLER VÄNLIGA KRYSS FÖR VANLIGA MÄNSKOR!